GÜNDEM
KKTC’li gençler, yeni dostluklar kuruyor

Türkiye’nin farklı illeri ve KKTC’den gelen 495 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kırşehir ile Kastamonu’da düzenlenen kamplarda yeni arkadaşlıklar kuruyor
Kırşehir’in Kaman ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü kenarında 16-22 Temmuz’da düzenlenen Ahi Evran 11. Dönem Ulusal Kampı’na KKTC’den katılan gençler, Ankara, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Kastamonu, Sakarya ve Kocaeli’den gelen akranlarıyla sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunuyor.
Gölde kanoya binen, tırmanma parkurundan okçuluğa ve bisiklete kadar birçok sportif faaliyete katılan gençler, halk oyunları ve tiyatro gösterileriyle de kendi kültürlerini diğer öğrencilere aktarma fırsatı yakalıyor.
Yaklaşık 1 hafta süren kampta gençler, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, Ahi Evran Külliyesi gezilerine katılıp, at çiftliğinde ata biniyor ve farklı tarihi mekanları geziyor.
Gönüllü kamp lideri Nur Sena Uzak, AA muhabirine, kampa 46’sı KKTC’den 264 gencin katıldığını söyledi.
Gençlerin gönüllerince eğlendiğini anlatan Uzak, “Öğrencilerimiz birbirlerine kendi kültürlerini öğretti. Kendi yörelerine ait halk oyunlarını sergilediler. Güzel arkadaşlık kurdular. Kamptan sonra da sürekli görüşeceklerini dile getiriyorlar. Bu kadar iyi anlaşacaklarını tahmin etmemiştik ama her şey beklediğimizden daha iyi ilerledi.” diye konuştu.
KKTC’li Sıla Menekşe de çok güzel dostluklar edindiğini vurgulayarak, “Burada Türkiye’nin birçok yerinden ve farklı yaş gruplarından arkadaşlarım oldu. Farklı kültürler tanıdım, kendi kültürümü de tanıttım. Kampa geldiğimiz ilk günden itibaren hiç boş günümüz olmadı. Hocalarımız ve profesyonellerle birçok etkinlik yaptık. Okçuluk ve kano gibi daha önce yapmadığım sporları burada öğrendim.” dedi.
KKTC’den gelen gençlerden Taybe Kötüce ise daha önce Türkiye’den hiç arkadaşı olmadığını belirterek, “Burada olmak benim için çok güzel bir deneyim. Bir sürü dostluk kurduk. Yeni tanıştık ama yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi bir sürü anı biriktirdik. Ok atma, dağcılık gibi birçok yeni etkinliğe katıldım. Bu ortamda olmaktan çok mutluyum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. İyi ki gelmişim. Çok teşekkür ediyorum bu kampı kuranlara.” ifadelerini kullandı.
Kocaeli’den kampa katılan Yıldız Çakır, “3 gün içinde o kadar yakın olduk ki ‘ Kıbrıs’a geldiğinizde kalacak yeriniz olmazsa mutlaka bize gelin.’ diye tekliflerde bulundular. Bu kadar kısa sürede hemen kaynaştık, bu da kampın büyüsü.” diye konuştu.
Adana, Ankara, Gaziantep, Kilis, İzmir, Manisa, Konya, Karaman ve KKTC’den 16-17 yaşlarındaki 231 genç de Kastamonu’daki Yolkonak Gençlik Kampı’na katılıyor.
Gençler 1 hafta boyunca, bisiklet, ipli tırmanış, okçuluk, golf, dart, el sanatları, paintball, ata binme, matrak, tenis, zipline, survivor ve tiyatro gibi etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının kamp liderleri eşliğinde gerçekleştiriyor.
Gençlere aynı zamanda maneviyat, halk ve sokak oyunları ile çeşitli konularda eğitim veriliyor. Gençler, akşamları kamp ateşi yakıp canlı müzik eşliğinde şarkılar söylüyor.
Kamp program sorumlusu Mehmet Engin Kahraman, AA muhabirine, kampın gençlerin gelişimine önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Kampın 16 Temmuz’da başladığını ve 22 Temmuz’da sona ereceğini anlatan Kahraman, “Gençlerimizin mutlu şekilde buradan ayrılması için çalışmalar yapıyoruz. Haftanın 2 günü de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini gezdiriyoruz.” dedi.
Farklı illerden gelen öğrencileri dostluk kurmaları için aynı odalara yerleştirdiklerini aktaran Kahraman, şunları kaydetti:
“Kültürel bir kaynaşma olması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrenciler ilk geldiklerinde sürekli kendi arkadaşlarıyla aynı odayı paylaşmak istediler ama biz format gereği, kaynaşma açısından farklı yerlerden gelen öğrencilerin bir arada kalacağı şekilde organizasyonu yaptık. Gençler şu anda birbirleriyle çok güzel kaynaştılar, çok mutlular ve çok eğleniyorlar. Gençlerimizin içerisinde ilk kez memleketinden çıkanlar var. Bir gencimiz Kıbrıs’tan ilk kez çıkmış, geldiğinde çok korkuyordu ama şu anda o kadar çok eğleniyorlar ki inanamazsınız.”
KKTC’den kampa gelen Muhammed Daşyürek ise çeşitli oyunlar oynayıp el sanatları yaptıklarını dile getirerek, “Adanalı, Antepli, Konyalı arkadaşlarım var. Hepsinin kültürlerini tanıma fırsatı buldum. Halk oyunları olsun, sokak oyunları olsun, genç oyunları olsun, bu kamp sayesinde ana vatanın kültürünü daha yakından tanıma fırsatım oldu.” dedi.
Manisa’dan gelen Ahmet Emin Özpolat da oyunlar oynayıp gezilere katıldıklarını anlatarak, “4 kişilik odalarda kalıyoruz. Sabah akşam beraberiz. Arkadaşlarımızla tanıştık, ısındık. Kıbrıs’tan gelen arkadaşlarımızla hiçbir sıkıntı yaşamadık, gayet güzel anlaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Zeybek, atabarı, damat halayı öğreniyorlar
KKTC’den gelen Uğur Bilin ise farklı kültüler, farklı kişilikler tanıdığını, iyi arkadaşlıklar edindiğini söyledi.
Zeybek, atabarı ve damat halayı gibi oyunlar ile yöresel yemekleri öğrendiğini kaydeden Bilin, bu kampların sık sık yapılması gerektiğini vurguladı.
Karaman’dan kampa katılan Samet Özdemir de bundan sonra da yeni arkadaşlarıyla görüşmeyi sürdüreceğini belirtti.
GÜNDEM
Başbakanlıktan sporcularımıza tam destek

Spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Milli Atlet Buse Savaşkan’ı kabulünde yaptığı konuşmada, Başbakan Üstel’in vizyonu ile spor alanında yeni bir döneme girildiğin dikkat çekti ve Olimpiyatlara hazırlanan ve Olimpiyatlara katılabilecek noktaya gelen tüm sporcularımıza destek sağladıklarını belirtti
KKTC Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, 2024 Paris Olimpiyatlarına hazırlanacak olan Milli Atlet Buse Savaşkan’ı kabul etti.
Başbakan Ünal Üstel’in spor vizyonu çerçevesinde Milli Atlet Buse Savaşkan, 2 – 18 Ağustos 2024 tarihlerinde Fransa’da gerçekleşecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’na Başbakanlık desteğiyle Portekiz’de hazırlanacak.
Buse’nin Olimpiyatlara katılım sağlayabilmesi adına, sporcuları Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceler elde eden, Olimpiyatlara sporcu hazırlayan Ukraynalı profesyonel antrenör Gennadi Zuiev ile anlaşma sağlandı.
Buse’nin Gennadi Zuiev nezaretinde yaklaşık 8 aylık hazırlık sürecinde milli atletin malzeme, konaklama gibi tüm ihtiyaçları da Başbakanlık tarafından karşılanacak.
Buse kamp için bu sabah erken saatlerde adadan ayrılarak Portekiz’e gidecek.
CAHİTOĞLU: BUSE’NİN OLİMPİYATLARA KATILACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUZ
Spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, kabulde yaptığı açıklamada Buse Savaşkan’a Olimpiyat yolculuğu çalışmalarında başarılar diledi.
Cahitoğlu konuşmasında, “Başbakanımız Ünal Üstel’in vizyonu ile spor alanında yeni bir döneme girildi. Özellikle bireysel sporlarda Olimpiyatlar zirvedir. Bu nedenle başta Buse Savaşkan olmak üzere bundan böyle Olimpiyatlara hazırlanan ve Olimpiyatlara katılabilecek noktaya gelen tüm sporcularımıza bu desteği Başbakanlık olarak sunacağız. Buse’nin Olimpiyatlara katılması ülke olarak en büyük arzumuzdur. Bu noktada Buse’nin sadece çalışmalarına odaklanabilmesi için her türlü desteği ona sunacağız. Buse’nin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılacağına yürekten inanıyoruz ve ona şimdiden başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
ÜLKE TANITIMI NOKTASINDA SPORUN ÖNEMİ
Cahitoğlu ayrıca, geçtiğimiz günlerde Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde kurulacak olan Türk Devletleri Atletizm Birliği’nin İstanbul’daki ilk toplantısına katılan KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı’dan da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Cahitoğlu, bu adımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak ülke tanıtımı noktasında da sporun önemine değindi ve ilerleyen süreçte Türk devletleri ile yakınlaşmanın diğer spor dallarına da yayılacağını belirtti.
GÜNDEM
Merit, minikleri futbol turnuvasında buluşturdu

Merit Otellerinin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl dört etkinlikle gerçekleştirilecek Merit Spor Oyunları çerçevesinde futbol turnuvası başladı.
- Merit Futbol Turnuvası’nda, Alsancak İlkokulu, Lapta İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu ve Karaoğlanoğlu İlkokulu karşılaştı.
Lapta Spor Kulübü tesislerinde oynanan iki maçla başlayan turnuvada Alsancak İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu karşı, Lapta İlkokulu da Karşıyaka İlkokulu karşısında üstünlük sağladı.
Tek devreli lig usülü yapılan turnuvada ikinci hafta maçları gelecek hafta oynanacak. Üç hafta sonunda en fazla puanı toplayan okul şampiyon olacak.
GÜNDEM
Bafra’ya dev yatırım

Dem’s Contruction’a bağlı Hera projesi, Bafra’da 200 milyon dolarlık yatırım bütçesi ile alternatifi olmayan bir ilki gerçekleştiriyor. 200 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa edilecek 348 adet otel tipi dairenin tanıtımı, görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi
Dem’s Contruction edindiği 25 yıllık tecrübeyi “Hera Luxury Resorts” projesine aktarıyor.
Bafra Oteller Mevkii’nin en güzel noktasında yer alan, yedi yılda ödenecek paranın geri alınabileceği ‘Hera Luxury Resorts Projesi’ KKTC’nin ilk ve tek tapulu otel odası olan projesini hayata geçiriliyor.
348 adet otel tipi dairenin tanıtımını yapan Dem’s Contruction, yatırım bedeli 200 milyon dolara sahip Hera Luxury Resorts, ünlü oyuncu sunucu Pınar Altuğ Atacan’ın sunumu ile; ünlü müzisyen Ozan Doğulu, şarkıcı Hera ve şarkıcı Beste Korkmaz’ın muhteşem sahne performansıyla tanıttı.
Tanıtım etkinliğinde konuşan Dem’s Contruction Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Can, “Projelerimizde lokasyonlara dikkat ediyoruz. Hera Luxury Resorts stratejik konumu, yatırımcılara sunduğu elverişli imkanları, doğal güzellikleri ve değerini her geçen gün artıran gayrimenkul seçenekleri ile Bafra bölgesinden tapu sahibi olabileceğiniz tek proje. Oteliniz eviniz olsun sloganıyla yola çıktık” dedi.
Süleyman Can, “Hera Luxury Resorts ilk ve tek akıllı oda sistemli bir proje. Bizim projelerimiz her beğeniye, tercihe ve bütçeye göre çeşitlilik göstermektedir. Böylelikle de yatırımcılarımıza birçok seçenek sunmuş oluyoruz.” diye konuştu.
ŞAMPİYON MELEKLERE ANLAMLI DESTEK
Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Can, Adıyaman’da konakladıkları otelin deprem nedeniyle yıkılması sonucu yaşamını yitiren 35 kişilik voleybol takımı için kurulan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne, Venice projesinden bir dairenin gelirini hediye edeceğini belirtti.
Tanıtım etkinliğine katılan Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ‘‘Bafra Bölgesi’nde farklı bir konsept yaratılarak bir otel ortaya konulması esas ilgi çekendir. Bu farklı proje ile KKTC’de bu yatırımları düşündüklerinden dolayı DEM’S ailesine teşekkür ederim’’ dedi.
Meclis Başkanı Zorlu Töre de “KKTC gelişiyor, büyüyor ve kökleşiyor. KKTC’de ekonomik hamleler devam ediyor. Oteller zincirine yeni bir konsept ile Dem’s Contruction katkı sağlıyor. Dolayısı ile gurur duyuyoruz’’ açıklamasını yaptı.
-
GÜNDEM1 sene ago
Adanır: “Kaçak yapı hastalığı tedavi edilemez bir noktaya geldi”
-
GÜNDEM1 sene ago
“Sorumsuzluğu yapanlar bedel ödemeli”
-
GÜNDEM1 sene ago
“Asgari ücreti yeniden belirleme zamanı geldi, bir taraf mutsuz olacak”
-
GÜNDEM1 sene ago
LAÜ’den 1605 mezun daha
-
GÜNDEM1 sene ago
Evkaf, Akçay’daki tarihi Türk mezarlığını ortaya çıkardı
-
GÜNDEM12 ay ago
Riverside Otel’den kebap keyfine yeni bir soluk
-
DÜNYA7 ay ago
Fanatik Yahudilerden Mescidi Aksa’ya baskın
-
GÜNDEM12 ay ago
“GÜNSEL’e KKTC olarak sahip çıkacağız”