Connect with us

GÜNDEM

İntergaz’dan tüm çalışanlarına deprem eğitimi

Published

on

İntergaz, deprem gerçeğini unutturmamak için kurum içi eğitimler kapsamında “Deprem Eğitimi” düzenliyor.

Arama kurtarma ve ilk yardım konusunda deneyimli uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili teorik ve pratik, hayat kurtarıcı bilgiler verildi.

Türkiye gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de deprem ülkesi olduğuna dikkat çekilen eğitimlerde; depreme ve meydana getirebileceği zararlara hazırlıklı olma ve gerekli önemleri almanın önemine vurgu yapıldı.

Eğitimlerde, deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatılırken, hayati öneme sahip ilk yardım bilgileri katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.

İntergaz Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer yaptığı konuşmada konunun önemine dikkat çekerken, Kıbrıs’ta bulunan tüm kurum ve kuruluşların ve toplumun her kesiminin deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olması gerektiğini, İntergaz olarak, gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma ekibi oluşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

AKSA, iki katı maliyetle elektrik satmaya çalışıyor

Published

on

By

AKSA, KIB-TEK’e iki katı maliyetle elektrik satmak için her türlü baskıyı devreye soktu… Kıbrıs Postası’nın kurum içi üst düzey bir yetkiliye de doğrulattığı söz konusu maliyet, elektrik kurumu KIB-TEK’te hali hazır maliyetin iki katı… AKSA, KIB-TEK’e iki katı maliyetle elektrik satmak için her türlü baskıyı devreye soktu… 8-10 USD-cent/kw maliyetle elektrik enerjisi üreten KIB-TEK’in, bazı kesimler tarafından daha yüksek maliyetle enerji temin etmeye zorlandığı, bu amaçla kuruma sistematik olarak siyasi baskılar yapıldığı ifade edildi. Baskıların arkasında ise mevcut maliyetin 18-20 USD-cent/kw’lık, yani neredeyse iki katı maliyetle elektrik satmaya çalışan AKSA olduğu öğrenildi. AKSA ile ilgili tartışmalar, bu yıl kimi zaman yargıya taşınan anlaşma ve sözleşmelerle öteden beri devam ediyor. Öte yandan dün Başbakan’ın AKSA ile maliyeti konuşmak üzere bir yıl sonra masaya oturacaklarini ifade ederek kablo ile elektriği şart koşması dikkat çekti. Başbakan’ın “maliye ilişkin” atıfta bulunarak AKSA ile 1 yıl sonra masaya oturacaklarını belirterek, “Maliyeti konuşacağız. 5 yıl içinde kablo ile elektrik gelmezse, AKSA ile sözleşme fesih olacak” ifadeleri dikkat çekti. (Kıbrıspostası)
Continue Reading

GÜNDEM

Nethouse’dan öğrenci kampanyası

Published

on

By

Ada’nın yerli ve lider internet firması Nethouse, öğrencilere yönelik yeni kurulumlara özel kampanya başlattı.

Aylık 171 TL’den başlayan fiyatlarla 16-27 yaş aralığındaki tüm öğrencilere uygun fiyatlı 9 aylık öğrenci paketlerinde Nethouse 5Ghz+ wifi hızı sunan Nethouse, geceleri 5 kat daha hızlı olacak.

KKTC’nin en geniş kablosuz ağına ve 5Ghz+ sinyal kalitesine sahip olan Nethouse, ödeme konusunda da öğrenciye kolaylık sağlayıp kredi kartına vade farksız ve blokesiz 3 taksit ile ödeme seçeneği sunuyor.

Müşteri bağlılıgı ve sadakatine önem veren ve hizmet kalitesinden emin olan Nethouse, rakiplerinin aksine müşteriyi zorunlu tutma adına taahhüt imzalatmıyor ve taahhüt kaynaklı çıkabilecek cayma bedeli yansıtmıyor.

HER 1 ARKADAŞ İÇİN +1 AY HEDİYE

“Arkadaşını al da gel” kampanyası ile herhangi bir arkadaşını yanında getiren kullanıcının hem kendine, hem de getirdiği arkadaşının alacağı paket üzerine +1 ay hediye internet veriyor.

Bu kampanyada arkadaş sayısı sınırlaması da olmayacağı için dileyen kullanıcı her ay 1 arkadaşını götürürse 1 yıl boyunca internete hiç para vermemiş olacak.

Ülkesini seven, ülkesi için yatırımlar yapan ve en son teknolojiyi vatandaşlarına sunmak için çalışan NETHOUSE kampanyalarından faydalanmak ve detaylı bilgi almak isteyenler 0392 4440555 numaralı telefonu arayarak çağrı merkezleri ile iletişim kurabilir.

Continue Reading

GÜNDEM

Deprem komitesi, yeni ihale süreçlerini başlattı

Published

on

By

Deprem, Doğal Afet Değerlendirme ve İzleme Komitesi toplandı. Komite, projeleri tamamlanarak ihale süreci başlayan okullara ek olarak, çalışmaları yeni biten dosyaları görüşerek onayladı ve ihale süreçlerini başlattı

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan 6 Şubat deprem felaketi sonrasında, ülke genelinde tüm okulların depreme karşı güçlendirilmesine yönelik İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) tarafından hazırlanan projelerin ilgili yasa gereği Başbakanlık bünyesinde kurulan ‘Deprem, Doğal Afet Değerlendirme ve İzleme Komitesi’nde değerlendirilmesine devam ediliyor.

“Deprem ve Doğal Afet Değerlendirme ve İzleme Komitesi” bu çerçevede bugün bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Toplantıya Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu başkanlık etti. Toplantıda komite, İMO tarafından daha önce projeleri tamamlanarak ihale süreci başlayan okullara ek olarak, çalışmaları yeni biten ve komiteye sunulan dosyaları görüşerek onayladı ve ihale süreçlerini başlattı.

Continue Reading

Trending